Contact
Reis

Nederland - Amsterdam

Doe reis: 8 daagse stadsvakantie Amsterdam

Speciaal voor mensen met een beperking, die goed kunnen lopen, organiseren wij deze lichte stadsvakantie.

Amsterdam, wie kent het niet?

DOE reizen wil jou Amsterdam van binnenuit leren kennen. We gaan de Jordaan verkennen, maar ook Zeeburg, een andere Amsterdamse wijk, waar wij overnachten. En vandaar uit gaan we ook het centrum, met de Dam, de Kalverstraat, het Rokin en de Leidsestraat bezoeken. We gaan kris kras door de stad om het hele leuke Amsterdamse dagelijks leven te proeven. Met bijvoorbeeld een bezoekje aan café Loewietje.

Durf jij het aan om met ons mee te gaan? Lees dan snel verder en schrijf je in.

Een stadsvakantie is een fantastische ervaring en in Amsterdam kan je helemaal uit je bol gaan.

Dag één

Je vertrekt van huis naar de vakantiebestemming, waar je hartelijk wordt ontvangen.

Bij het avondeten nemen we uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen. Ook ´s avonds is daar nog alle gelegenheid voor. Maar als je vroeg naar bed wilt kan dat natuurlijk ook.

Dag twee

Deze dag zullen we wandelend de stad gaan verkennen. Eerst gaan we met de groep in het openbaar vervoer naar de stadsdeel “De Jordaan”. In deze buurt kun je verschillende wandeltochten maken zoals een atelierroute, een gevelstenenroute, eenhofjesroute of een monumentenroute. We zullen moeten kiezen, want om al deze routes te lopen is een beetje veel van het goede. Mogelijk maken we er een mooie mix van.

In het gebied van de 9-straatjes, ook Jordaan, zullen we op zoek gaan naar een echt Amsterdams eetcafé een de lunch nuttigen. Dit is praktisch, maar vooral gezellig, zo´n Amsterdamse kroeg.

Dag drie

Wie kent het niet:  Aan de Amsterdamse grachten
  Heb ik heel mijn hart voor altijd verpand
  Amsterdam vult mijn gedachten
  Als de mooiste stad in ons land

We gaan er op uit. Ons hart achterna. We laten ons door de stad varen. Lekker achterover in de kuip van de rondvaartboot. Laat de schipper maar vertellen hoe de mooiste stad van ons land er uitziet.

Een ding kan hij wel vertellen, maar moet je vooral doen en dat is winkelen. In een stad als deze mogen we dat niet vergeten, daarom gaan we naar De BijenkorfDam Square Souvenirs of Papabubble. Een ding is zeker, het zakgeld gaat op deze week.

Dag vier

Dit wordt een museumdag en gaan we eerst naar het voor iedereen toegankelijke Scheepvaartmuseum, voor het andere museum maken we gezamenlijk een keuze uit de meer dan 30 verschillende musea.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Anne Frankhuis, Amsterdamser kan het toch niet. Of NEMO, dit is voor iedereen die nieuwsgierig is! Maar ook het Tropenmuseum is één van de mogelijkheden. Hier waan jij je echt op wereldreis.

Dag vijf

Vandaag nemen we een “rustdag”, maar niet zo maar één. We gaan de stad in om heel rustig aan enkele van de bijna 40 verschillende hofjes te bezoeken. In deze hofjes kom je echt tot rust. De namen van de hofjes geven vaak al aan hoe vredelievend het er moet zijn zoals: Regenboog LiefdehofRozenhofje, of (Nieuwe) Suykerhofje. Allemaal namen om bij weg te dromen.

Dag zes

De Amsterdamse gedachten moeten nog worden geprikkeld! En dat gaan we doen met muziek, theater of dans. We laten ons vermaken in De La MarParadiso of de Melkweg, maar kunnen ook naar de minder bekende locaties zoals bijvoorbeeld Circus ElleboogBimhuis of Marionettentheater.

Bij elke reis maken we een keuze uit het aanbod dat Amsterdam op dat moment te bieden heeft.

Dag zeven

Vandaag gaan we met een Hop on-Hop off bustour Amsterdam herontdekken. Zo verkennen we de stad op een flexibele manier. Hiermee kunnen we de meest beroemde bezienswaardigheden in Amsterdam zien, die we mogelijk gemist hebben. Zoals De Wallen, de oude haven, de vlooienmarkt op het Waterlooplein, de rivier de Amstel met onder andere de Magere Brug.

Deze daginvulling geeft ons de mogelijkheid om uit te stappen bij ieder terras wat ons leuk lijkt. En weer op te stappen zodra ons glas weer leeg is. We doen het rustig aan en laten ons zoveel mogelijk rijden. Is je zakgeld nog niet op? Dan komt dat best goed, want vandaag hebben we hier nog tijd genoeg voor.

Dag acht

Na het ontbijt is het al weer tijd om van je vakantieadres richting thuis te gaan. Je wordt opgehaald of weggebracht, maar één ding is zeker, jij kan vertellen dat je Amsterdam hebt gezien.

Geen begeleide vakantie nodig, maar wel intresse in Amstedam? Lees dan ons bllog 'Toegankelijke Amsterdam'

Op zoek naar Toegankelijke accommodiets in en om Amsterdam kijk dan even op
Accommodaties verspreid over Noord-Holland - Nederland

Home | Reis
Naar boven