Contact

Gehandicapte mannequins op Zürich Bahnhofstrasse

Gehandicapte mannequins zorgen op 3 december 2013 op de Bahnhofstrasse in Zürich voor verbaasde blikken.

Ter gelegenheid van de Internationale dag van personen met een handicap leidt het Zwitserse Pro Infirmis een actie op de Zürich Bahnhofstrasse. Onder het motto

“Wer ist schon perfekt? Kommen Sie näher.' (Wie is perfect? Kom dichterbij.)'

stimuleert Pro Infirmis ons na te denken over de acceptatie van mensen met een handicap.

De mannequins zijn gemodelleerd naar echte mensen met een handicap.
Dit zijn:

  • radiopresentator en filmcriticus Alex Oberholzer
  • miss Handicap 2010 Jasmine Rechsteiner
  • atleet Urs Kolly
  • acteur Erwin Aljukić
  • blogger Nadja Schmid.

Alle actie van de tot standkoming van de etalagepoppen is vastgelegd in de video van regisseur Alain Gsponer.

Willen wij ook dikke etalagepoppen?

STOCKHOLM 

We willen het niet meer zien: al die geraamtes in de etalages. Die superdunne modellen met hun strakke lijfjes, waardoor we gelijk al geen zin meer hebben om de winkel in te lopen. De gemiddelde etalagepop heeft maatje 32/34. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maat 42.

Ronde billen, aanwezige heupen en een buikje willen we zien. Zo ziet de échte vrouw er ook uit. 

Lichaamsvormen

Kledingketen H & M in Zweden hebben nu besloten om etalagepoppen te gaan gebruiken met verschillende lichaamsvormen om de maatschappij beter weer te geven. Mannequins met normale maten in plaats van size zero.

Echter vraag blijft of de onzekerheid van vrouwen, wel opgelost wordt door paspoppen realistischer te maken. Het feit dat vrouwen alleen al door hun eigen onzekerheid aanstoot kunnen nemen aan te dunne mannequins klopt al niet. Beter is elk lichaamsvorm te accepteren, hoe dun, dik, klein of groot deze dan wel niet is. Het is en blijft iemands eigen verantwoordelijkheid om goed met zijn lichaam om te gaan en gezond te blijven.

Alledaags figuur

Toch valt er wat voor te zeggen om ook onze etalage-mannequins aan de hedendaagse vrouw aan te passen. Vrouwen denken nu te vaak als ze kijken door de etalageruiten: ’dat staat mij nooit’. Maar als de pop een alledaags figuur heeft, durven het eerder aan de winkel in te lopen een een kledingstuk te passen. 

Etalagepoppen in verschillende maten en lichaamsvormen zijn een goed idee? Zou jij je eerder aangesproken voelen en ook eerder desbetreffende kleding passen? Of zit onzekerheid gewoon van binnen en hebben de looks van het mannequin geen invloed op jouw gedrag?

Robyn Lawley, het maatje-meer model voor Chantelle

Ralph Lauren's New Plus-Size Model Made Waves in Vogue Australia 

Bron:
www.proinfirmis.com
www.swedishmannequins.com

 

 
Naar boven